personsgünter bauer
creative director m.sc. 

Günter Bauer (Mödling Austria, 1971) is oprichter en eigenaar van FINISHING DUTCH RETAIL DESIGN. In 1998 studeerde hij af aan de Technische Universiteit Delft, Faculteit Industrieel Ontwerpen. Van 1998 tot 2001 werkte hij als industrieel ontwerper aan diverse innovatieve kassaconcepten bij Albert Heijn. In 2001 startte hij zijn eigen ontwerpbureau en tot 2006 werkte hij aan verschillende opdrachten voor Albert Heijn, Etos, Philips, Marks&Spencer, Checkpoint, MARS and Kraft Foods.

 

Van 2006 tot 2010 werkte Günter Bauer als Creative Director bij Jos The Vries The Retail Company. In deze periode ontwikkelde hij diverse winkel- en verkoopconcepten voor o.a. Zoo&CO (GER), Frankonia (GER), Siwa (FIN), HEMA (NL), Eurogast C&C (AUT), Collishop (BEL), Bellandris (GER), Kelfort(NL), Welke (GER), Aldipress (NL), Burda (GER), Coca Cola (ESP) and Kozmo (CRO).
Van 2010 tot heden werkt finishing dutch nog steeds samen met JDV aan tal van projecten voor o.a. Migros (CH), Eurogast (AUT), Lagerhaus (AUT), Magnum (KAZ).

 

Om zijn kennis te delen met de toekomstige generatie van ontwerpers en retail professionals was Günter Bauer betrokken als parttime gastdocent aan de Technische Universiteit Delft (1999-2010) en gaf hij afgelopen jaren verscheidene lezingen op beurzen, fora en evenementen. 

 

Sinds 2010 werkt Günter samen met Gertrud in finishing dutch aan retail design en architectuur projecten.

personsgertrud topper
architect m.sc. 

Gertrud Topper (Leeuwarden, 1971) werkt als architect en consultant bij FINISHING DUTCH RETAIL DESIGN. IN 1998 studeerde zij cum laude af aan de Technische Universiteit Delft, Faculteit der Bouwkunde. Van 1998 tot 2000 werkte zij als projectmanager bij Octatube Engineering, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van design-and-build constructies. Hierna werkte zij voor een periode van ruim 9 jaar bij BRTArchitecten in Alkmaar. Hier werkte zij als projectarchitect aan een breed scala van publieke en private bouwwerken. In 2009 startte zij haar eigen praktijk als onafhankelijk architect. Naast haar werk als architect is zij regelmatig gastdocent aan de Technische Universiteit in Delft.

gunter bauer

günter bauer

creative director m.sc.gertrud topper

architect m.sc.